Adršpašské skály

Ebby a Joy

Ahoj, tady Joy! Ráda bych se s vámi podělila o super výlet, kam mě páníčci vyvezli. Vzali mě a moji psí mamku Ebby do Adršpašských skal a musím říct, že jsem si výlet opravdu užila.

Čekáme na vstup

Přijeli jsme na veliké parkoviště, vedle kterého stojí infocentrum ke vstupu do areálu. Musela jsem s Ebby počkat venku, ale myslím, že dvounožci byli koupit vstupenky. Říkali, že každá stála něco přes sto korun a za mě a Ebby padesát, ale to mi bylo jedno, konečně jsme vyrazili a výlet začal.

Všude jen na vodítku

Bohužel jsme v areálu musely být na vodítku, ale nevadilo mi to, na každou fotku nás panička pustila “na volno”. Byli jsme tam totiž úplně sami a chovaly jsme se s Ebby opravdu ukázkově.

Trasu nám páníčci zvolili delší - chtěli totiž, abychom se s Ebby pořádně vyběhaly. Nešli jsme tedy jen po trasách, které nabízí areál, ale udělali si okruh větší. 

Jdeme podél řeky

Podél řeky Metuje jsme došli do Střmenského Podhradí. Tam jsme si dali rychlou sváču. Poté jsme podél Skalního potoku došli až k Adršpašskému jezeru, kde jsme se již napojili na zelenou trasu a došli zpátky k infocentru.

Celý výlet byl naprosto super! Viděli jsme vysoké skály, zamrzlé potůčky, krásnou kamennou bránu a zasypané cestičky sněhem.

Panička mě s Ebby neustále otravovala s fotkama, ale já byla úplně nadšená z nového prostředí, takže jsem jí to odpustila.

Strašidelný žebřík

Jsem moc pyšná, že jsem zvládla projít úsek s dřevěným žebříkem. Byly v něm totiž veliké mezery a já se nejprve trochu bála. Když jsem ale viděla jak Ebby beze strachu po žebříku jde, sebrala jsem odvahu a taky to zkusila. Nakonec to vůbec nebylo tak špatný. 

Výlet proto není v některých úsecích vhodný pro kočárky a malé děti, pokud ale půjdete jen po trasách v areálu, určitě si hezkou procházku uděláte.

Celý výlet byl kolem 10 km a šli jsme ho tak 3 hodiny. Vyrazili jsme na výlet ve všední den a celou trasu jsme měli jen pro sebe. 

Je to krásná procházka přírodou, kde se neustále mění scenérie a je stále na co koukat.

Souhrn výletu 💡

  • Nachodili jsme cca 10 km.
  • Vstupné za člověka přes 100 Kč (dle sezóny) a za psa 50 Kč.
  • Zabralo nám to kolem 3 hodin, trasu v areálu zvládnou i malé děti.
  • Výlet je vhodný spíše pro terénní typy kočárků.
  • Svačinu s sebou, my chlupáčci se můžeme občerstvit čerstvou vodou z potůčků.

  • Pohodlné boty a sportovnější oblečení jsou vždy výhodou.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Ebby a Joy

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.