Cesta kolem Světa

Chip z Akinu

Zdravím z dovolené. A nebojte, nejeli jsme na konec světa, ale do Třeboně, kde se nachází rybník Svět a my se rozhodli ho celý obejít.

Celý okruh je naučná stezka a má kolem dokola 12 km, ale dá se nachodit i více, když si cestu libovolně prodlužujete dalšími uličkami. A že je tady co vidět.

Napojujeme se na naučnou stezku

Takže jsme dorazili na místo, našli parkoviště, které bylo zadarmo a napojili se na naučnou stezku. Napojit se na ní můžete téměř kdekoli, takže záleží jen na vás, kde budete chtít začít. Cestou potkáte celkem 16 cedulí, které informují o vývoji Třeboňska a jsou mnohdy vtipně ilustrované.

Stezka vede po polních a lesních cestách, po lučních pěšinách a také po hrázi rybníka Svět. Je tedy vhodná pro všechny pejsky, ale i třeba děti. Je tu také spousta míst, kde se my chlupáči můžeme osvěžit. Potkáte tu hodně míst s lavičkami, kde si mohou i dvounožci odpočinout ve stínu.

Naše smečka (já, panička a její kamarádka s fenkou Arien) postupně objevovala cedule a užívala si léta. Já s Arčou jsme se často svlažovali ve vodě a jindy si nosili klacíky. Na jednom odlehlém místě jsme si dokonce i v rybníku Svět zaplavali a mně se vůbec nechtělo z vody…. A potom jsme došli na místo, kam se blížila loď…

Jedeme lodí...

A nebyla to jen tak ledajaká loď, ale loď výletní, plná turistů. Zrovna nám vyšlo, že se loď vracela z plavby a v celou zase nabrala nové výletníky a jela svou další okružní plavbu kolem rybníka Svět. A my jeli také. Plavba lodí Petra Voka trvala téměř hodinu a já sledoval vodní hladinu nebo pózoval paničce před foťákem.

Mezi místa, která se mi obzvlášť líbila, bych rád vypíchl park u Schwarzenberské hrobky. Byla tam spousta míst k očuchávání a dostal jsem tam misku s vodou a spoustu ňaminek, takže toto místo rozhodně doporučuji. 

Když jsme se potom spokojení a unavení vraceli zpět k autu, měly paničky hlad, a tak jsme navštívili restauraci. Paničky si daly místní specialitu – kapří hranolky se zeleninovým salátkem. A já s Arien jsme se zatím mohli schovat ve stínu a chvilku si zdřímnout.

Výlet jsme si užili a můžeme ho všichni jen doporučit.

Souhrn výletu 💡

  • Parkovné zdarma.
  • Nachodili jsme cca 13 km.
  • Plavba lodí za dospělého 190,- Kč a za psa, kočárek nebo kolo 50 ,- Kč. Více zde.
  • Pohodlné oblečení a sportovní obuv.
  • Občerstvení raději s sebou.
  • Výlet je vhodný pro kočárky i malé děti.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Váš Chipík <3

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.