Dubá

Fido z Akinu

Krásný letní den, sluníčko už pomalu vystrkuje první paprsky a páníček si bere cestovní vak, vodítko a mě je to hned jasné. Dnes budeme jen a jen spolu na nějakém pěkném výletě po blízkém okolí. Nelením a běžím mu naproti, abychom už mohli vyrazit.

Cestu začínáme z Nedamova, kde jsme zaparkovali auto na parkovišti u Autokempu Nedamov.  

Než jsem se nadál, vydali jsme se po žluté značce, chvíli šli po asfaltce a pak začali stoupat po starých pískovcových schodech směrem na Panskou ves. V této malebné vesničce jsme si připadali jako ve sci-fi filmu, protože na louce na nás koukají velké satelity ionosférické observatoře . Napojili jsme na zelenou značku přes Beškovský les a došli jsme tak až do Beškovského dolu. Cesta vedla přes krásné louky a hluboké lesy. Sem tam jsme potkali roubené chalupy. Z luk jsou krásné výhledy na české středohoří. Tady se páneček zastavil, kochal se výhledem a já si spokojeně čmuchal.  

Potom jsme přešli silnici a pokračovali po zelené značce přes osadu Kluk. Na tomto místě bylo jen pár chalup a chat, avšak jsme dávali pozor na nějakého toho psího nebo kočičího kamaráda. Pokračovali jsme lesem a mírným stoupáním dorazili do malebné vesnice Dražejov. Zde jsme si odpočinuli u kapličky přímo na návsi a pak zase šup dolů, lesem a starou úvozovou cestou po červené značce lesem do Rozprechtic. Dále jsme pokračovali po červené značce do Dubé. Cestou jsme se zastavili u kapličky Sv. Prokopa, která upomíná na událost, která se stala předlohou básně Máj od K.H. Máchy. Hned po příchodu do Dubé jsme odbočili doprava a vrátili se zpět do Nedamova k parkovišti.  

Občerstvili jsme se hned v přilehlém Autokempu Nedamov, jehož součástí je i krásný rybník na koupání. Bohužel ale, do kempu i do vody je nám psům vstup zakázán. Není důvod smutnit, cestou jsme potkali řadu studánek a malých potoků a potůčků, ve kterých se dá příjemně osvěžit a já toho jako správný pes náležitě využil. Kromě Dubé jsme cestou nenarazili na žádné občerstvení, tedy sváču s sebou😊. 

Souhrn výletu 💡

  • Celý okruh má cca 15 km.
  • Pěší trasa vede převážně lesem či polními cestami a je zde minimální provoz.
  • Výlet není vhodný pro kočárky, cestou narazíte na prudší stoupání/klesání a pískovcové schody.
  • Na místě pouze jedno občerstvení, svačinu tedy s sebou.
  • Vhodné je pro páníky sportovnější oblečení a kvalitní obuv.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Fido

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.