Helenčiny vodopády

Ebby, Joy, Bee a Zak

Jsme psí australský ségry a vyrazily jsme společně s naším bordeřím kamarádem na překrásný zimní výlet. Naše jména jsou Ebby, Joy, Bee a Zak. 

Vzhledem k tomu, že jsme pořádná psí smečka, zabalili nám páníčci s sebou na výlet plný batoh pamlsků - kachních kostiček a navlíkli nás do kvalitních postrojů. Zdlábli jsme ranní snídani a vyrazili na společný výlet.

Počasí nám přálo

Vyšli jsme z Horského hotelu Lesná, kde jsme byli ubytovaní. Je tam veliké parkoviště, kde jsme měli zaparkované auto. Trasa vede chvíli po panelové cestě přímo do lesa. Jakmile jsme do něj vešli, čekala nás krásná dlouhá cesta z kopce. V okolí není skoro nic jiného než hotel, takže je náš výlet úplně bez lidí. Rovná cesta z kopce se napojuje na štěrkovou, po které jsme se dali doleva. Po přibližně 500 m jsme došli k lehké odbočce vpravo, která vedla přímo k vodopádům. Cesta k nim je ale trochu adrenalin. Je to hodně příkré a páníčci se raději přidržovali kořenů. První zastávku jsme si udělali po přeskočení vody na druhé straně břehu. Určitě se např. s kočárkem nedostanete hned k vodopádu. Je na něj ale vidět i od cesty. 

Přeskakujeme potok

Přeskakování vody dámské psí osazenstvo zvládlo bez problému, jen Zak měl při přeskakování problém. Voda byla poměrně vysoko, takže bylo potřeba se přebrodit i bříškem, což se mu nelíbilo. Přeskok zpátky už zvládnul mnohem lépe. Rozhodl se totiž, že celý pramen přeskočí, takže se mu povedl přibližně 3 metrový skok. Ani lidská část posádky do vody nespadla, a to i přes to, že mokré kameny opravdu klouzaly.

Pokud chcete tedy vyloženě posedět u vodopádu, buďte připraveni na dobrodružství.

Válení se v ...

Cestou od vodopádu jsme se dali doprava. Ebby a Zak se cestou stihli vyválet v neidentifikovatelné hnědé hmotě (asi všichni víme, co to bylo :D ), takže je páníci koupali i cestou zpátky v mini vodním pramenu, který vedl podél cesty.

Tato lesní cesta nás obloukem dovedla zpátky k parkovišti. V hotelu u parkoviště se dá velice levně najíst a občerstvit.  I naše psí smečka směla dovnitř bez problému a bez náhubků. A bylo tam o nás dobře postaráno.

Za celou cestu jsme nepotkali ani jednoho živáčka. Byla to krásná a klidná procházka lesem, kde okolo kromě penzionu nic jiného není.

Souhrn výletu 💡

  • Nachodili jsme cca 6 km.
  • Zabralo nám to něco přes 2 hodiny, jelikož je celá cesta zpět do kopce.
  • Výlet je vhodný spíše pro terénní typy kočárků.
  • Svačinu s sebou, my chlupáčci se můžeme občerstvit čerstvou vodou z dostupných potůčků.

  • Pokud si nechcete brát svačinu, můžete se zastavit v Horském hotelu Lesná.

  • Pohodlné boty a sportovnější oblečení jsou výhodou.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Ebby, Joy, Bee a Zak

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.