Hrad Houska

Chip z Akinu

Už 2 týdny prší, a to je léto… nicméně to ani mě, ani paničku od výletu neodradí. Vezmeme sváču do batůžku, nasadíme pláštěnky a vyrážíme. Ano, i já vyfasoval pláštěnku, nejdříve jsem nebyl nadšený, ale vlastně mi to v ní i celkem sluší, co říkáte? :) 

Jedeme autem

Krátké venčení a hurá do přepravky, kterou mám umístěnou v kufru. Po cestě si ještě trochu zdřímnu. Chrníte v autě tak jako já, nebo sledujete pečlivě cestu z okýnka? Klidně mi napište, abych věděl, jak se vozíte.

Nebydlíme daleko, a tak zanedlouho parkujeme na prázdném parkovišti. Na místě chtěli po paničce 50 Kč. U parkoviště běhal místní pes na volno, ale než jsme vystoupili ven z auta, byl naštěstí  pryč.

Vyrážíme k hradu

Vydali jsme se do mírného kopce směrem k hradní bráně. Cestu jsem si pečlivě očichal, abychom trefili zpátky. Po cestě jsem dostal svůj oblíbený žlutý balónek, který jsem si nosil po celý výlet s sebou. No a než jsem se nadál, byli jsme u hradu. Dorazili jsme tam brzy, a tak byla hradní brána ještě zavřená. Za branou hlídal hrad německý ovčák. Abychom si čekání ukrátili, vydali jsme se na nedalekou vyhlídku.

Vyhlídka na Říp

Šli jsme po modré, cesta vedla do mírného kopečka a po pravé straně jsme našli jeskynní skrýš. Když jsme došli na vyhlídku, udělali jsme si pár fotek, prozkoumali skály a vrátili se k hradu.

Hrad a PEKLEM

Jak se uvádí na oficiálních stránkách hradu – není to překlep. Peklem je ručně vyřezávané mechanické peklo, do kterého jsou zváni všichni lidští výletníci. Nachází se mimo prohlídkový okruh hradu. Na nádvoří se choulilo pár výletníků i s pejsky pod deštníky, bylo tam také pár stánků a pokladna. V té si panička nechala dát razítko do cestovního deníčku a vyrazili jsme dál prozkoumávat okolí.

Kolem hradu

Udělali jsme si ještě takový menší vycházkový okruh, protože už tolik nepršelo. Vydali jsme se po modré značce a vlastně obešli celý hrad kolem dokola. Celou dobu jsme šli lesem a nepotkali živáčka. Nakonec jsme došli zase zpět na parkoviště, kde mi panička sundala pláštěnku, usušila mi tlapky a jeli jsme domů.

Souhrn výletu 💡

  • Parkovné na místě 50 Kč, do hradu smí i psi.
  • Nachodili jsme cca 7 km.
  • Pohodlné oblečení a sportovní obuv.
  • Občerstvení raději s sebou.
  • Výlet je vhodný pro terénní kočárky.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Chipík <3 

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.