Pohádkový les Bílina

Roxy a Mary z Akinu

To takhle jednou panička chtěla jet na výlet. Někam, kde není tolik lidí, do lesa, kde je nenáročný terén, a kam bude moci vzít jak svou malou Ninušku, tak i nás pejsky. Tak se pojďte podívat, co pro nás našla.

Pohádkový les Bílina byla nakonec jasná volba. Jde o nenáročnou trasu lesem, která je plná pohádkových postav vyřezaných ze dřeva. Navíc se na místě nachází i spousta dřevěných herních prvků pro děti, takže o zábavu pro Ninu postaráno.

Jsme na místě

My jsme na místo dorazili během slunečního nedělního dopoledne. Auto páníček nechal na místním neplaceném parkovišti. Z parkoviště se můžete rovnou vydat po žluté turistické značce a projít si tak celý okruh. Pro nás starší psí dámy, a navíc pro malé dítě bez kočáru by to ale bylo moc dlouhé. Takže my jsme šli pěkně od konce. 😊

Co je to tu za pohádkové bytosti?

Celou cestou nás doprovázely pohádkové postavičky, které se snaží spolek postupně doplňovat o nové. Navíc jsme chodili pořád ve stínu stromů, což bylo ideální pro všechny. Kromě dalších výletníků jsme potkávali i jejich psí mazlíčky, kteří byli stejně jako my hezky na vodítku.

Pro pejsky i malé děti

Odpoledne v lese jsme si užili. Pro děti, které toho ještě moc neujdou a musí mít nějakou srandu, aby je výlet bavil, je toto pohádkové místo ideální. A to platí i pro nás pejsky, protože je toto místo klidné, je tu nenáročný terén, a tak jsme byli všichni spokojení a cestou zpátky jsme si pěkně se ségrou zdřímly v přepravkách.

Souhrn výletu 💡

  • Krátká, nenáročná trasa nám zabrala 2 hodiny.
  • Parkování zdarma.
  • Cesta je vhodná i pro kočárky.
  • Vodu a svačinu s sebou.
  • Velké množství odpadkových košů a pytlíků na bobky.
     

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Roxy a Mary

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.