Portášovy Boudy

Hayley a GiGi z Akinu

Tentokrát se celá naše smečka (konkrétně 2 dospělí + 2 děti + 2 psi) vydává na výlet do Pece pod Sněžkou. A protože jsem ještě malinká GiGi a šetří se mé tlapky, v plánu máme nechat se na veeelký kopec vyvést lanovkou. Panička zaparkovala na placeném parkovišti kousek od lanovky. S Hayley jsme se po cestě krátce vyvenčily a pak už ťapkaly necelý kilometr k lanovce. Tam na nás čekala fronta, protože lanovka vede přímo na Sněžku. Kdo by se chtěl pořádně projít, může si procházku rozšířit až na naši nejvyšší horu. My ale budeme vystupovat o stanici dříve. Pro děti je na místě k zabavení spoustu průlezek a herních prvků, takže si mohou zkrátit únavné čekání. My psí holky jsme dostaly na zabavení každá jedno ucho z buvola a já stihla i šlofíček.

Lanová dráha

Po hodině čekání se na nás dostala řada a slavnostně jsme nastoupili do kabinky, která nás vyvezla do mezistanice Růžová hora. Sešli jsme kousíček pod lanovku a vydali se po žluté trase, po zpevněné asfaltové cestě směr Portášky, kam páníčci nalákali děti na herní park Pecka

Oběd s výhledem

Po cestě jsme se ale ještě zastavili na obídek na Boudě Růžohorky. Je od tamtud nádherný výhled na široké i daleké okolí.

Šetřili jsme mé tlapičky tak často, jak to jen šlo, zastavovali a pravidelně dělali občerstvovací pauzy. Hayley to ale vůbec nevadilo, taky si ráda odpočinula. Děti hrály šiškou bitvu. Kutálející se šišky moc ráda honím a tak se nikdy neváhám přidat. Je příjemné počasí, jdeme pořád kopcem dolů a po cestě potkáváme jen málo turistů, a ještě míň psích kamarádů.

Lenošení na piknikové dece

Po necelých 3 km a 2 hodinách chůze jsme dorazili do cíle. Roztáhli jsme piknikovou deku na louce pod herním parkem Pecka a sledovali děti, které nadšeně běhaly sem a tam, protože všechno musely vyzkoušet. Mě i Hayley to tentokrát nechávalo úplně v klidu. Plácly jsme s sebou do trávy vedle deky a nechaly se příjemně chladit. Za nedlouho už jsme obě chrupaly.

A protože páníčci počítali s tím, že se u Pecky zdržíme, koupili na lanovou dráhu rovnou i zpáteční jízdenku. K lanovce jsme se vraceli téměř stejnou trasou, jen jsme to tentokrát měli pořád do kopce. 😊 Naše trasa od Růžové hory k Portáškám a zpět byla dlouhá cca 5 km.

Tip: Na parkoviště pod lanovku se od Portášovy Boudy můžete také vydat po červené turistické značce podél Žlebského potoku ( trasa je dlouhá 6,5 km), po modré značce Cestou horských nosičů ( trasa je dlouhá 7,7 km) nebo si trasu můžete ještě prodloužit po žluté trase po Kubátově cestě až k Janovým boudám a odtud po modré (trasa je dlouhá 9 km).

Souhrn výletu 💡

  • Nachodili jsme cca 5 km.
  • Chůze nám zabrala něco přes 2 hodiny, jelikož je celá cesta zpět do kopce.
  • Parkování na den = 250 Kč, lanová dráha dle platného sezónního ceníku.
  • Výlet je vhodný spíše pro terénní typy kočárků.
  • Svačinu s sebou, možnost občerstvení v Boudě Růžohorky.

  • Pohodlné boty a sportovnější oblečení jsou vždy výhodou.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Hayley a GiGi

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.