Skalní hrad a poustevna Sloup

Fido z Akinu

Vzhůru na hrad 

Dnes jsme se ráno vydali na Skalní hrad a poustevnu Sloup. A abychom nešli jen na hrad, na který my pejsci máme vstup povolen, uděláme si i prochajdu v "podhradí". 

Vyrážíme po červené

Zaparkovali jsme na placeném parkovišti přímo pod hradem. Ale předtím, než jsme se pustili do prohlídky, udělali jsme si pořádnou procházku okolo. Protože ty nejhezčí pohledy na hrad jsou z vyhlídek v blízkém okolí. Hned jsme vyrazili po červené turistické značce do Lesního divadla. V létě zde bývají divadelní představení, ale ve dne je zde pusto a prázdno, a tak jsme si mohli prohlédnout celé okolí a já jsem si hezky vyskočil na pódium jako nějaká celebrita. 😊

Chodíme lesem  

Pokračovali jsme lesem na Rozhlednu Na Stráži. Páníček si vyběhnul nahoru, prý tam je moc hezký výhled. Já jsem ocenil, že jsme si na chvilku s paničkou odpočinuli a dali si sváču. Tady byla spousta dalších lidí a psů - je tu totiž malé občerstvení pro výletníky. Dál jsme se vydali po zelené značce lesem, směrem na další vyhlídky. Bylo jich tady hned několik a výhledy na hrad Sloup byly nádherné. Cesta byla samá cestička s borůvčím. Brzo jsme se ocitli zpátky ve vesnici. Vrátili jsme se k autu a vyrazili jsme natěšení vzhůru na hrad. 

Na hradě

Skalní hrad a poustevna Sloup je umístěn na obrovské skále. Dovnitř je nám pejskům vstup povolen, jen musíme být na vodítku a s náhubkem. Řeknu vám ale, že je to dobře, protože cesta je plná schodů a některá místa jsou pěkně úzká. Tak jsem byl rád, že jsem blízko u páníčka. Nahoře je spousta míst k prohlídce pro mě i pro páníčka. Výhledy, různé lavičky, altánky, dokonce i kostelík. Prohlídku jsme si oba opravdu užili, ale pak už byl čas se vrátit domů.  

Výlet doporučuji všem parťákům, jen pokud už se vám dobře nechodí do schodů, výlet na hrad vynechejte.  

Souhrn výletu 💡

  • Psi na prohlídku hradu mohou, ale pouze na vodítku s náhubkem. Veškeré další důležité informace najdete zde.
  • Není vhodné pro kočárky.
  • Občerstvení u Rozhledny Na Stráži a nebo v hospůdce přímo pod hradem. 
  • Na vyhlídkách opatrně, dávejte na sebe pozor. 
  • V sezóně bývá hodně výletníků. 
  • Pohodlné oblečení a obuv.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Fido z Akinu 

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.