Vyhlídka na Nedvězí

Fido z Akinu

Vyrážíme

Dnešní výlet bude krátký, ale o to s krásnějšími výhledy. Jako výchozí bod výletu páníček zvolil vesnici Osinalice. Parkoviště zde nehledejte, ale u autobusové zastávky se dá s ohleduplností zaparkovat.

Kousek od domova

Od domova to nemáme daleko a tak, než v autě zaberu, jsme na místě. Vydáme se po žluté turistické značce směrem na Nedvězí – projdeme mezi domky a začneme stoupat lesem. Cestou míjíme skalní útvary a asi po kilometru dojdeme k samotě Vernerovka, od které je na dohled krásná jeskyně a ta opravdu stojí za to prozkoumat.

Přes louky, lesy…

Potom pokračujeme přes louku ke zvoničce v Nedvězí. Je tu krásný výhled, ale to hlavní nás teprve čeká. Pokračujeme po červené značce až na Nedvězí – na vrchol. Zde se jako odměna naskytne úchvatný kruhový výhled od českého středohoří, přes Bezděz, hrad Housku, Kokořínsko a Říp (tady najdete výlet na Říp, kde jsem byl se svými parťáky). Za hezké viditelnosti jdou vidět také Krkonoše.

Po návratu do vesnice Nedvězí doporučuji projít se až na spodní konec vesnice, kde můžete obdivovat nádhernou 300letou lípu a Skalní kapličku v příjezdové cestě, která se krásně vine pískovcovou skálou. Cesta zpět pak vede stejnou, žlutě značenou stezkou do Osinalic, jen je tentokrát z kopce.

Souhrn výletu 💡

  • Jedná se o kratší výlet, celková délka je cca 6 km. 
  • Je vhodný i pro malé děti, pro kočárek bohužel ne. 
  • Cestou nenarazíte na žádné občerstvení. 
  • Dalekohled s sebou, na vrcholu Nedvězí je vskutku na co koukat.
  • Pohodlné oblečení.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Fido z Akinu

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.