ZOO Ústí nad Labem

Chip z Akinu

Je první polovina roku a na pár menších výletech jsme už byli. Tento výlet je ale přesto jiný. Jedeme s paničkou sami, a tak jí budu mít jen pro sebe a budeme si užívat vzájemné přítomnosti. Huráááá. A kam že spolu vyrazíme? Za ostatními zvířátky do ZOO v Ústí nad Labem.

Takže panička balí oblíbený vak určený na výlety, přidává misku, vodu, pamlsky, očkovací průkaz a košík, kdyby náhodou. Protože si panička přečetla kromě návštěvního řádu i návštěvní řád pro majitele psů, nemůže nás nic překvapit 😊, i když….

Ať to nezdržuji, krátké venčení, šup do auta, nastavit navigaci a vyrážíme. Nemáme dálniční známku, a tak nás cesta vede vesničkami, nahoru do kopců s překrásnými výhledy i dolů mezi pole… i tak nám ale cesta příjemně utíká.

Zastavili jsme na parkovišti u dolního vstupu do ZOO. Tady nám panička koupila vstupenky a vešli jsme vstříc hlavní obchůzkové trasy (po červené) této zoologické zahrady. Hned na začátku jsme viděli spoustu lachtanů, kteří se před námi schovávali ve vodě. I tak tam ale byla spousta lidí a dětí, které jsem zaujal i já a chtěli mě hned drbat a hladit.

Potkali jsme ale i jiná zvířátka – jen tak namátkou třeba různé druhy opic, které zaujaly mé modré oči, velbloudy, ptáky, surikaty, které opečovávaly své mladé přírůstky. Měli jsme i „kliku“ a viděli jsme překrásného Irbise, ten ale jakmile mě uviděl, mě chtěl ulovit, protože roztáhl své obrovské tlapy, jako kdyby mě chtěl obejmout a narážel do bezpečnostního skla. Uf, ještě že tam bylo.

Cesta nás táhla do kopce, proto jsme byli moc rádi, že jsme potkávali dřevěné kůly, kde si mohou páníčci odložit své psíky a jít se třeba podívat do vnitřních expozic, kam pejsci nesmí. U každého kůlu byla také připravena miska s vodou.

Zastavili jsme se na jednom posezení u oslíků a dali si svačinku. To už jsme byli téměř na vrcholku zoologické zahrady a mohli jsme se za výšlap odměnit krásným výhledem. Potom už jsme se vraceli dolů a obdivovali další zvířátka. Cestou nás míjel i výletní vláček, který si panička fotila a pan řidič nám i zamával.

Sečteno podtrženo, výlet jsme si moc užili a čekala nás už „jen“ cesta domů. Jak jsem na začátku psal, že nás nemůže nic překvapit… tak chyba lávky. Když jsme totiž do navigace zadali cestu domů, zavedla nás k přívozu… no rozumíte tomu? To jsme se měli nalodit? Já bych to bral, ale panička raději otočila plechového oře a vyrazila na vlastní pěst. Nakonec to dobře dopadlo a neztratili jsme se. Plánujeme další výlety, takže jak někam zase vyrazíme, budu vás informovat.

Souhrn výletu 💡

  • Celkem jsme v ZOO strávili 3 hodiny.
  • Vstupné mají dospělí za 140 Kč, poplatek za psa je 100 Kč.
  • Místo je skvělé pro malé děti i kočárky. 
  • Uvnitř narazíte na spoustu občerstvení. 
  • V ZOO jsou rozmístěny dřevěné kůly s úchyty pro psy a misky s vodou.
  • Pohodlné oblečení s sebou.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Chip z Akinu <3

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.