Zoopark Chomutov

Roxy a Mary z Akinu

Brzké ranní vstávání, výborná snídaně a nasedáme do auta. No hurá!!! S výletem bude den zase o něco zábavnější. Páníčci mě, mou psí ségru i lidskou ségru vyvezli do největší zoologické zahrady. Jaká, že je na největší? Ta v Chomutově…

Jsme rádi, že jsme jeli už brzy ráno, protože teplé dny s přibývajícím věkem hůře zvládáme. Do ZOO pouští návštěvníky už v 9:00 a my byli připraveni na stopkách.

Zaparkovali jsme na dolním parkovišti (na výběr je i horní) a šli koupit vstupenky. Plánek zahrady jsme si nebrali s tím, že to zvládneme sami. Vydali jsme se tedy doprava a kochali se probouzející se přírodou a zvířátky. Nejdříve jsme potkali zvířátka vyřezaná ze dřeva, ale těch jsme se se ségrou vůbec nebály.

Postupně jsme naráželi ale i na ta živá, jako první jsme viděli stádo buvolů a velbloudů. To už jsme ale měli něco nachodíno a přestávali se orientovat. Došli jsme ke statku domácích zvířat, kde jsme u jednoho posezení našli mapku a ujistili se, že jdeme správně a nic jsme nevynechali. V 11 hodin je totiž krmení lachtanů, a to si nikdo z nás nechce nechat ujít.

Terén v celé ZOO je nenáročný a cesty jsou udržované a ve skvělém stavu. Místy je spousta stinných míst a potůček, ze kterého jsme se mohly napít a zaslouženě se osvěžit. Jinak jsme narazili jen na jedinou misku s vodou pro psy a ta byla úplně suchá. Ještě, že máme svou vlastní lahev s vodou.

Celou ZOO jsme prošli, potkali jsme spoustu psích kamarádů vzorně na vodítkách a také spoustu skupinek dětí, které na konci školního roku vzaly paní učitelky na výlet.

Páníčkům i nám dost vyhládlo, a tak jsme se po snědení všech svých zásob v podobě svačinek ještě zastavili cestou domů v restauraci. Výlet to byl náročný, ale bezvadný. Doporučujeme všem pejskům, co se nebojí exotických zvířat.

Souhrn výletu 💡

  • Vodu pro pejsky zabalit vlastní, pro lidi jsou na místě různá občerstvení.
  • Vstupné dospělí 150 Kč, psi 30 Kč, možnost zakoupit lístky online.
  • Ideální pro kočárky i odrážedla.
  • Po celé ZOO jsou malá hřiště pro děti.
  • Pohodlné oblečení s sebou.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Roxy a Mary z Akinu

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.