Zoopark Zelčín

Neo a Maybe z Akinu

Hurááá! Panička nám balí výletový batůžek a to znamená jediné - jde se na výlet! Tentokrát s sebou prý vezmeme ještě kámošky Kelču a Valču, takže bude určitě psina, ať už nás paničky vezmou kamkoliv.


Na obzoru vidíme zámek a brzy se objevíme pod starým mělnickým mostem, kde prý naše trasa začíná. Kontrolujeme, že jsme všichni a vyrážíme podél vody směrem na Komory. Cestu kolem řeky oceňují všichni čtyřnozí i dvounozí členové výpravy - my oceňujeme, že můžeme běhat na volno a paničky obdivují výhled na zámek. Jdeme příjemnou cestou, nikoho nepotkáváme a tak běháme, dovádíme, ale dvounožci na nás prý dohlíží a občas nás trošičku usměrní. Míjíme plavební kanál a před námi je nově postavený silniční obloukový most Vrbno, procházíme pod ním a pokračujeme dál podél vody až do Zelčína. Tam už se s vodou loučíme a scházíme cestičkou na naučnou stezku Vrbno-Zelčín. To nám zabralo cca 6 km, ale cesta nám hrooozně utekla. Ve vzduchu čmucháme nějaké neznámé pachy a paničky říkají, že se blížíme k ZOOparku Zelčín...


Paničky nás berou na vodítka a vyhlašují občerstvovací pauzu. Pro nás vybalují skládací misky na vodu a všichni dostáváme něco na zub. Zatímco se paničky občerstvují, my odpočíváme a nasáváme pachy zvířátek. Chceme se podívat do kontaktní ZOO a se zvířátky se seznámit, ale prý tam pejsci nesmí. Škoda! Můžeme si ale prohlédnout zvířátka, která jsou ve volných výbězích.

Když jsme vše zkoukli a očmuchali, vydáváme se zpět směrem Vrbno. Abychom nemuseli být na vodítku, paničky volí cestu po protipovodňové hrázi. Míjíme dětské hřiště, procházíme malým lesíkem, a potom se už stále cestou podél vody vracíme zpátky na Mělník.

Tady ještě paničky chvilku zastavily, aby si popovídaly a sdělily pocity z dnešního výletu. Nakonec nás uložily do přepravek do aut a vyrazili jsme domů, kde jsme za poslušnost dostaly výbornou konzervičku. Mňam...


Souhrn výletu 💡

  • Paničky prý nachodily 12,5 km, ale my jich teda naběhali mnohem víc! Trasa to byla nenáročná, terén opravdu příjemný - tráva nebo štěrk.
  • Cestu v pohodě zvládnou malé děti a je sjízdná i pro kočárky.
  • Téměř po celou dobu výletu jsme běhali bez vodítka, ale vodítko s sebou raději vezměte - do ZOOparku mohou pejsci jen na vodítku.
  • Vstup do Zooparku stojí 90 Kč  a můžete ho zaplatit kartou, platba za občerstvení je ale pouze v hotovosti. Pejsci se mohou podívat k ohradám se zvířátky, ale do kontaktní ZOO už ne.  
  • Občerstvit se můžete v cílovém ZOOparku, my pejskové se můžeme osvěžit po cestě v řece.
  • Dvounožcům doporučujeme sportovní pohodlné oblečení i boty.

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.


Neo a Maybe

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.