Skalní reliéf Had a jeskyně Harfenice

Chip z Akinu

Víte, jak jsem vám popisoval výlet do Vlčí rokle s Dogplanet? Chodím k nim na socializační vycházky a výlety a našel jsem si tam kamaráda Tondu 😊. A jelikož si panička rozumí i s jeho paničkou, vyrazili jsme všichni na pořádný výlet!

Teplo, kam se podíváš…

Ten den bylo opravdu horko, a tak jsem byl rád, že jsme chodili převážně lesem. Ale pojďme to vzít popořádku…

Tondu jsme nabrali i s paničkou na autobusovém nádraží na Mělníku a vyrazili do Želíz, kde jsme nechali auto ve stínu kousek od místního koupaliště.

Jdeme lesem

Vyrazili jsme doprava, kde jsme se napojili na okruh V. levého a pokračovali po modré turistické značce, která nás zavedla do borovicového lesa podél potůčku. Do něj jsme se s Tondou chodili pravidelně osvěžovat.

Skalní reliéf Had

Celou cestu nás doprovázel stín a bylo nám opravdu příjemně. Jako první jsme narazili na hada vytesaného ve skále (názvem Had se označuje pískovcová skála, ve které je vytesán reliéf hada přeťatého sekerou). Tam nás paničky „naaranžovaly“ a fotily nás. Poctivě jsme si vše očmuchali, odpočinuli a vyrazili dál.

Skalní reliéf Sfinga a jeskyně Harfenice

Kousek od Hada na nás čekala vytesaná sfinga a o kousek dál jeskyně Harfenice (na skále jsou reliéfy lidských hlav, reliéf ženy s harfou a vytesaná jeskyňka). Potom jsme ještě zapózovali u kaple sv. Máří Magdaleny. Co ještě také stojí za vidění na tomto okruhu, je jeskyně Klácelka a Čertovy hlavy. Na Čertových hlavách byla také Hayley, tak se můžete podívat, co o výletu napsala ona.

Celý výlet byl opravdu krásný a moc jsme si ho všichni užili.

Víte, že?

Sochař Václav Levý používal klasické náčiní, které je pro tesání pískovců nejjednodušší. Vystačil si se sekyrkou a malým krumpáčem. Na více železité a masivní skály pak používal pravděpodobně sekáč a paličku.

Souhrn výletu 💡

  • Nachodili jsme cca 12 km.
  • Vhodné pro děti, terénní kočárky to také zvládnou.
  • Svačinu s sebou.
  • Napojit se můžete na okruh z více míst.
  • Pohodlné oblečení a pevná obuv je výhodou.
     

Soutěž 

Pokud rádi výletujete se svým čtyřnohým parťákem tak jako my, nasdílejte nám svůj zážitek (budeme rádi, když nám dáte tip na výlet) a vyhrajte něco, co na výlety určitě nutně potřebujete 😊. Tak neváhejte, a pojďte se zapojit do soutěže na Výlety s Akinu!

Jak se do soutěže zapojit?

Je to opravdu jednoduché: vyfoťte - sdílejte - označte.

  • Vyfoťte svého mazlíčka na místě výletu (kdekoli uznáte za vhodné, ale tak, aby bylo poznat, kde jste). Můžete použít i starší fotku.
  • Sdílejte příspěvek s námi (veřejně) na Facebooku či Instagramu a označte #vyletysakinu.
  • Kdo navíc napíše na papír #vyletysakinu a vyfotí se na místě výletu, získá větší šanci na výhru.
  • Na konci roku vybere naše porota 10 výherců.

Jaká je odměna 🎁?

Našlápnutý balíček, který prostě musíte mít, a který si budete chtít vzít s sebou na další výlet. Obsahuje spoustu pamlsků, lékárničku, pamlskovník, cestovní misku, konzervu a hračku.

Kdo vyhraje?

10 nejoriginálnějších výletníků či ti, kteří něčím zaujmou naší odbornou porotu.

Váš Chipík <3

Načtěte si QR kód pro zobrazení trasy.